Rasnov Creativ - Ioana Staicu

Mă numesc Ioana, sunt polițistă și iubesc florile. 

Totul a început din dragostea mea pentru plante moștenită de la mama. 

Mama mereu zicea ca nu îi plac buchetele de flori, ele se ofilesc prea repede, iar dacă ea cineva vrea sa îi dăruiască flori, ele trebuie să fie musai în ghiveci. 

Dar mie îmi plac și buchetele și aranjamentele florale, mai pe scurt îmi plac florile oricum ar fi ele, așa că am căutat să găsesc o solutie să le prelungesc viața. 

Așa că în urmă cu 2 ani mi-am făcut o presă și am început să presez flori și să realizez cu acestea decorațiuni și suveniruri învăluite în legende și informații tradiționale.

În tot acest timp am început să învăț plantele din jurul meu și așa am realizat cat de deconectați și  indiferenți suntem față de natura din jurul nostru. 

În acest proiect am încercat să le povestesc oamenilor despre florile și plantele din jurul lor, cu precaredere din zona cetății Râșnov. Să le spun povestile, beneficiile și simbolurile plantelor. Încerc să le deschid drumul spre conectarea cu natura, mai ales că suntem într-un spațiu cu atât de multă istorie unde oamenii erau în armonie cu natura din jurul lor și se foloseaua de toate beneficiile pe care ea ni le ofera în mod gratuit, cu condiția sa fim atenți și grijulii cu ea.