Rasnov Creativ - Andrei Negus

Dintotdeauna am fost atras de taina pădurilor nesfârșite și am iubit peisajele spectaculoase, munții ninși de zăpezi și apusurile de soare pictate de Dumnezeu pe oglinda cerului. Râșnovul mi le-a oferit pe toate cu dărnicie încă din copilărie. Aici pe aceste meleaguri de poveste, am moștenit de la părinții mei talentul și pasiunea pentru artă și frumos și mă strădui, la rândul meu, să dau mai departe într-o manieră originală ceea ce am primit cu prisosință. Am șansa și privilegiul de a activa profesional și a face exact ceea ce îmi doresc, acolo unde îmi place, în Cetatea Râșnov. Aceasta reprezintă pentru mine cel mai frumos și emblematic loc din România.

Activez într-un domeniu provocator și inspirațional unde interacționez zilnic cu o multitudine de oameni din toate categoriile și tipologiile sociale, atât cu ei cât și cu emoțiile, stările, trăirile și poveștile lor. Sunt coordonator al unui centru de informare pentru patrimoniu și cultură și promovez din această postură istoria, valorile și oferta turistică și culturală a comunității locale. Sunt îndrăgostit iremediabil de peisajul și tainele zonei și ale Cetății, de legendele și frumusețea locului. Îmi place să fac cunoscut și altora potențialul turistic și cultural al Râșnovului și al Țării Bârsei, numită pe bună dreptate ”Mica Transilvanie”. Talentul m-a croit artist, iar profesia m-a transformat treptat în povestitor.

Pasiunea mea pentru trecutul fabulos al cetății și al celor ce au locuit-o, s-a transpus în mod natural și firesc în dorința de a culege, rafina și duce mai departe poveștile, istorioarele și legendele inedite ale locului și ale oamenilor. Așa s-a născut ideea unei cărți care să cuprindă atât legendele locale, cât și istoria fascinantă din spatele lor, toate redate, prezentate și ilustrate într-o manieră artistică originală. Este un proiect de suflet care urmează firesc poveștii de succes numită, iubescromaniaharti.ro Acolo am transpus ca ilustrator pasiunea pentru artă, hărți și istorie într-un concept grafic inedit. Hărți vechi rare excepționale, regândite și redesenate grafic, dar fidele cartografic originalelor și vederi de colecție vintage cu parfum de epocă, dedicate eroilor acestui neam, ce cuprind și poveștile lor spuse în graiul unei istorii care iubește România românește! Acest tărâm de basm învăluit în aura unui peisaj mioritic, care ne aduce aminte de Dacia și de neamul strămoșilor noștri, este o sursă continuă de inspirație, care mă obligă să descopăr tainele trecutului pentru a prețui o dată în plus bucuria prezentului. Dincolo de istorie este legenda, iar împreună acestea nasc poveștile Râșnovului și ale ”Țării de dincolo de păduri”, cu care vreau să vă încânt ca ilustrator și povestitor.